بهگزارش میراثآریا، مهمانان ویژه افتتاحیه رویداد بینالمللی «ساری ۲۰۲۲» چهارشنبه ۲۱ اردیبهشتماه ۱۴۰۱ با همراهی تعدادی از مسئولان استان از برخی زیرساختهای اقتصادی استان بازدید و برای افزایش مراودات تجاری بین مازندران و کشورهای عضو اکو رایزنی کردند.
هیئت سفرای کشورهای عضو اکو و مدیران این اتحادیه اقتصادی از شرکت کشاورزی دشتناز و زیرساختهای مجهز گلخانهای تولید محصولات این مجموعه دیدن کردند.
دبیرکل سازمان همکاریهای اقتصادی اکو در جریان این بازدید، ایران را مهمترین شریک تجاری کشورهای عضو اکو برشمرد و گفت: «کشاورزی یکی از حوزههای مهم فعالیت سازمان اکو است و این سازمان از هر تدبیری که هدف آن گسترش کشاورزی باشد پشتیبانی میکند.»
خسرو ناظری افزود: «در بازدید امروز که سفرای کشورهای عضو اکو نیز حضور داشتند، فرصت خوبی برای آموزش و تجربه موفق تبادل دانش کشاورزی و گسترش همکاری مشاهده شد. ما حاضریم تمام هماهنگیها را برای گسترش روابط اقتصادی و اجرایی بخش کشاورزی انجام دهیم.»
او اظهار کرد: «برای کشورهای عضو اکو ایران شریک تجاری مهمی است و جایگاه مهمی در فعالیتهای اقتصادی دارد. از زمان پیوستن کشورهای جدید به اتحادیه، همکاریها با ایران در حال افزایش است. رویداد «ساری ۲۰۲۲» نیز کمک میکند بهواسطه ظرفیتهای مازندران این روابط تقویت شود.»
دبیرکل اکو خاطرنشان کرد: «گلخانههای دشتناز که با دانش نوین ایجاد شده نشان میدهد مازندران پتانسیل زیادی در حوزه کشاورزی روز دنیا نیز دارد. کشورهای عضو اکو میتوانند از این امکان بهره بگیرند.»
دییر کل سازمان همکاریهای اقتصادی اکو در پایان ابراز امیدواری کرد که تجربه مازندران در احداث گلخانههایی مانند دشتناز به همکاری بیشتر اقتصادی بین کشورهای عضو اکو و مازندران بینجامد.
همچنین مدیرعامل مجموعه کشاورزی دشتناز در این بازدید به تشریح برخی ظرفیتهای این مجتمع دامی و کشاورزی پرداخت و گفت: «این گلخانه پیشرفتهترین گلخانه پلاستیکی و پلیکربنات ایران است که با آخرین تکنولوژی روز دنیا ایجاد شده است.»
فرزاد صدیقی افزود: «این مجموعه سالانه حدود یکصد هزارتن محصول کشاورزی و دامی تولید میکند. ۶ هزار و ۵۰۰ راس دام سنگین در این مجتمع وجود دارد و ۱۱۰ تن شیر تولید میشود. البته میزان تولید شیر قرار است به ۱۷۰ تن در روز برسد و تولید گوشت را هم میتوانیم از ۲۰۰ تن تا دو هزار تن افزایش دهیم.»
او ادامه داد: «محصولات کشاورزی ما به برخی کشورهای همسایه از جمله روسیه، قطر، امارات، ازبکستان، امارات و عراق صادر میشود و این آمادگی را داریم که با کشورهای عضو اکو نیز مراودات تجاری را بسته به نیاز بازار این کشورها تامین کنیم.»
مدیرعامل شرکت کشاورزی دشتناز گفت: «ماندگاری محصولات تولید شده در این مجتمع به دلیل شیوه کشت بالاست و مهمتر اینکه محصول را بر اساس نیاز بازار مصرف تولید میکنیم. در حال حاضر ۳ هزار و ۵۰۰ تن از تولیدات گلخانهای این مجتمع صادر میشود.»
صدیقی اظهار کرد: «این مجموعه ۱۳ هکتاری مجهز، به روز و بزرگترین مجتمع گلخانهای کشور است. همچنین با هزار هکتار باغ مرکبات و تولید۱۲ تا ۱۵ هزار محصول بزرگترین تولید کننده مرکبات در کشور هستیم.»
او با بیان اینکه تولید مرکبات قرار است به ۲۵ هزار تن برسد، افزود: «همچنین بزرگترین تولیدکننده برنج و ماهیان گرمابی کشور هستیم. مجتمع دشتناز علاوه بر آمادگی برای تامین نیاز بازار کشورهای عضو اکو، برای انتقال دانش نوین گلخانهای هم آماده همکاری با کشورهای عضو اکو است.»
انتهای پیام/